For semifinalister

Er du videre til semifinalen?

Tillykke med pladsen - her finder du information om, hvad der skal ske, og hvordan du forbereder dig.

Hold dig orienteret på mit.ungeforskere.dk

På konkurrencemodulet mit.ungeforskere.dk kan du se

  • hvilken semifinale, du skal deltage i
  • hvordan du tilmelder dig
  • juryens feedback.

Sådan foregår semifinalen

Semifinalerne finder sted fem forskellige steder i landet i hver sin region. Hver semifinale foregår over en hel dag, hvor du og de andre semifinalister præsenterer jeres projekter for Unge Forskeres jury.

Program for dagen

Det skal du forberede

Til semifinalen skal du udstille og præsentere dit projekt foran en jury. Alle semifinalister får deres egen udstillerstand, og du skal forberede en videnskabelig poster og en præsentation til juryen.

Udstillerstanden er det område, hvor du står og viser dit projekt til juryen og til gæsterne under åbent hus.

Hvert projekt får en stand med: 

  • et bord
  • en planchevæg, hvor du kan hænge din poster
  • ét strømstik.

Bordet og væggen kan have forskellige størrelser afhængig af hvilken semifinale, du deltager i. Find information om standen på dit semifinalested på mit.ungeforskere.dk. 

Ud over din poster er det en god ide at have genstande med, som kan fortælle om dit projekt. Det kan fx være prototyper, (billeder af) forsøgsopstillinger eller lignende.

Alternative virkemidler mod psoriasis — Udslet udslæt
Sådan kan en udstillerstand til semifinalen se ud.

Den videnskabelige poster er en præsentation af dit projekt i plakatform. Den skal indeholde projektets vigtigste information præsenteret på en lækker og overskuelig måde.

Din poster skal indeholde:

Tre generelle råd

Klik og se eksempler på posters

I semifinalen skal du præsentere dit projekt for juryen. Du skal fortælle, hvorfor dit projekt er interessant, og give et overblik over dit videnskabelige arbejde og dine konklusioner

Din præsentation skal vare ca. syv minutter. Bagefter spørger jurymedlemmet ind til projektet i ca. fem minutter.

Finalist præsenterer sit projekt for juryen
En deltager præsenterer sit projekt for juryen.

Tre generelle råd

Flere gode råd til din præsentation

Sådan møder du juryen

Juryen er en samling af forskere, undervisere og andre, der arbejder med naturvidenskab og teknologi.

Det er dem, der udvælger de bedste projekter, som går videre til finalen. Det er vigtigt at gøre et godt indtryk, men husk også, at juryens fornemmeste opgave er at få det bedste frem i dig og de andre deltagere.

Jurymedlemmerne får ikke en krone for at være med i Unge Forskere – de gør det, fordi de er vilde med at tale med unge som dig, og se de mange spændende projekter. 

FAQ

Få svar på dine spørgsmål

Hvis du ikke finder det svar, du leder efter her, så er du altid velkommen til at skrive til info@ungeforskere.dk. Husk, at al information om dit specifikke projekt (fx hvor du skal til semifinale) findes på mit.ungeforskere.dk.

  • mit.ungeforskere.dk kan du se hvilken semifinale du er tilmeldt. Her kan du også se kommentarer fra de jurymedlemmer, som har bedømt dit projekt og vurderet, at det skulle videre til semifinalen.

  • Du må gerne lave ændringer i dit projekt og uploade en ny projektrapport og projektbeskrivelse. Det er ikke et krav, men flere vil gerne arbejde videre med fx prototyper, forsøg, kontakt til forskere eller nogle af juryens kommentarer.

  • En juryrunde er den periode i løbet af dagen, hvor juryen besøger jeres stande. Der er flere projekter, end der er jurymedlemmer, så der kan være noget ventetid. Hvert jurybesøg tager 10-15 min, og du får besøg af mindst fire jurymedlemmer i løbet af dagen. 

  • Det er Unge Forskeres jury, der bedømmer dit projekt. I semifinalen bedømmer de både ud fra din projektrapport, som de har læst inden, og ud fra din præsentation og poster på dagen. 


    Se bedømmelseskriterierne for senior

    Se bedømmelseskriterierne for junior

  • De 100 bedste seniorprojekter og de 100 bedste juniorprojekter går videre til semifinalen. Her bliver de fordelt sådan, at der er 20 senior- og 20 juniorprojekter til hver af de fem semifinaler.

  • Til hver semifinale går de 10 bedste seniorprojekter og de 10 bedste juniorprojekter videre til finalen. Det betyder, at der samlet er 50 senior- og 50 juniorprojekter, der dyster mod hinanden i finalen.

Skip to content