Seniorfinalist
  • Unge Forskere Senior

Unge Forskere Senior

Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence

astra girl
Er du gymnasielærer, og har du lyst til at give dine elever en faglig udfordring?
Sådan deltager du med et naturvidenskabeligt projekt i Unge Forskere Senior

Tilmelding

Tilmeldingen sker på tilmeldingssiden inden deadline, som er 31. januar 2024. Ved tilmelding skal projektrapport, projektbeskrivelse og blanketter være klar.

Semifinalen

Semifinalerne er deltagernes første møde ansigt til ansigt med juryen. Hvert projekt har sin egen stand. Her medbringes en poster, og deltagerne forbereder en præsentation for juryen. Semifinalen afsluttes med udnævnelsen af de projekter, der er gået videre til finalen

Finale ved Science EXPO

Vinderne af konkurrencen findes hvert år i april ved et brag af en finale, hvor Science EXPO danner rammen. Finalen består af tre dage med sceneshows, udstillere fra store danske virksomheder og universiteter, ca. 7.500 besøgende gæster og en stor ceremoni til præmieoverrækkelsen med Unge Forskeres protektor, H.K.H. Prins Joachim.

Læs mere om deltagelsebedømmelseskriterier og præmierne

astra girl

Præmierne

Der er kontante præmier for over 300.000 kroner, og du kan kvalificere dig videre til fx EM, VM i USA, de sydamerikanske mesterskaber i Brasilien eller de asiatiske mesterskaber i Kina. Der er også særlige sponsorpræmier - for eksempel en tur til Nobelprisoverrækkelsen i Stockholm.

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig til Astras nyhedsbrev og få løbende inspiration og ny viden til din undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fagområder. 

  • Unge Forskere Senior
Skip to content